Megdöbbentő eset

Marhahus fereg, A Magyarországon előforduló féregfertőzések

Tartalom

  Egészség Vigyázat, férgek!

  Hatméteres galandféreghez vezetett a nyers marhahús imádata Origo Szenvedélye odáig vezetett, hogy végül egy hat méter hosszú galandféreg vert tanyát a testében. A páciens két éven keresztül küszködött gyomorfájdalommal, étvágytalansággal, valamint vérszegénységgel, a tünetek azonban csak súlyosbodtak az utóbbi időben: komoly hasi fájdalom, hányás, testi gyengeség, gyors fogyás lépett fel nála. Az egyre rosszabbodó állapot miatt végül úgy döntött, orvoshoz fordul, aki azonnali kórházi kezelést javasolt.

  férgek 2 éves gyermek kezelésében baba 1 éves férgek kezelése

  A székletmintában végül sikerült galandféreglárvát kimutatni. Kerüljük a nyers hús fogyasztását!

  A kezelés során többfajta gyógyszer kombinációját alkalmazták, ezekkel sikerült az élősködőt lebénítani és kihajtani a férfi szervezetéből. Mint kiderült, a kéretlen vendég egy termetes hat méter hosszú simafejű galandféreg Taenia saginata volt.

  marhahus fereg milyen parazita betegségek okozzák a szalagféregeket

  A szóban forgó simafejű galandféreg Taenia saginata Forrás: The New England Journal of Medicine A parazita petéi az ürülékkel jutnak ki a külvilágba, majd bekerülhetnek egy alkalmas köztigazdába, tehát marhába, disznóba, melyben borsókalárvává alakulnak. A kifejlett féreg marhahus fereg, a köztigazdát elfogyasztó húsevő emlős, például az ember vékonybelében él, és több méteres hosszúságot is elérhet.

  dekódolás kenet nők táblázatban a parazitáktól a gyermekekig

  Akár évekig is ott tanyázhat úgy, hogy nem okoz különösen súlyos, életveszélyes panaszokat. A fertőzés veszélye különösen akkor áll fenn, ha valaki nyers vagy nem megfelelően átsült húst fogyaszt.

  Ritka eset A férfit kezelő orvos szerint az eset azért érdemel nagyobb figyelmet, mert Kína középső részén meglehetősen ritkának számítanak a galandféreg-fertőzések: 30 éve nem találkoztak ilyen esettel a régióban.

  • Pattanások giardiasissal
  • A sertés és a fonálféreg | Pannon Enciklopédia | Kézikönyvtár
  • Bélféreg, Bélférgesség - Betegségek | Budai Egészségközpont
  • Gusztustalan albérlő a belekben? Amit a bélférgességről tudni kell! - amalaki.hu
  • Gusztustalan albérlő a belekben?

  Hasonlóan ritkának számít a betegség Európában és az Egyesült Államokbanaz ilyen jellegű fertőzések inkább a fejlődő országokat sújtják. Szerencsére három hónappal a féreg eltávolítása után a páciens talpra állt, és marhahus fereg jó egészségnek örvend.

  diéta pirula férgekkel fénykép gyógyszerek férgek számára 3 éves gyermekek számára

  A nyers marhahús iránti szenvedélyt azonban jobb lesz ezek után elfelejteni — tanácsolták az orvosok.