Fonálférgek a növényvédelemben – Agrárágazat

Fonalféreg kukorica

Orsóférgesség - csak egyszerűen

A gyökérgubacs fonálféreg hívatlan vendégként a növények gyökerébe költözik. Csak annyit veszünk észre, hogy növényeink nem fejlődnek megfelelő ütemben, majd elpusztulnak.

fonalféreg kukorica hogyan lehet megérteni, hogy van egy féreg

Hogyan előzzük meg a kártevő felszaporodását? Fonalféreg kukorica fonálférgek A gyökérgubacs fonálférgekkel Meloidogyne spp.

fonalféreg kukorica giardia besmetting bij mensen

A szabad szemmel nem érzékelhető áttetsző fonálférgek a talajból fertőzik a gyökereket, szívogatják azokat. Hosszú ideig intenzíven és azonos növények termesztésével hasznosított talajokban szokott a kártevő felszaporodni.

fonalféreg kukorica fenben férgek gyógyszere

Védekezés A fertőzött növényt észlelés után azonnal és teljes gyökérzettel ki kell emelni, és földjével együtt eltávolítani a szemétbe, komposztban felhasználni tilos. Ha egy terület elfertőződött, egy évig rozs vagy kukorica nevelése ajánlott, ezeket a növényeket nem fertőzik a gyökérgubacs fonálférgek. Fellépését a növények váltott termesztésével, növény rotációval is lehet csökkenteni.

fonalféreg kukorica egy személy az ascariasis- ban megfertőződik

Így költözik be a dinnye gyökerébe: Érdemes a vásárolt zöldség- vagy virágpalánták gyökerét megvizsgálni beültetés előtt. Szabadföldi kémiai talajfertőtlenítésre a dazomet hatóanyagú Basamid G engedélyezett: a talajfertőtlenítő szert a teljes gyökérzóna mélységébe kell beforgatni egyenletesen az ajánlott töménységben és előírás szerint.

házi élősködők fotója és neve csuka helminták

Némethy Zsuzsanna.