Legfontosabb vírus fajták

Fereg szamitogep

Egyéb káros program, és tevékenység hoax, spam, adathalászat 1. Vírusok Olyan programokat nevezünk vírusnak, melyek képesek reprodukálni, sokszorosítani önmagukat.

Olvasási mód:

Működésük, és terjedésük csak bizonyos fereg szamitogep lehetséges. Ha ez a közeg nem áll rendelkezésre, nem működőképesek.

Nem feltétlenül okoznak kárt, sokszor csak kisebb bosszantó tevékenységet művelnek. Működésüknek két ciklusa van. Először megpróbálnak minél jobban elterjedni, minél több gépet megfertőzni, majd egy esemény bekövetkezésekor például előre meghatározott napon kifejtik káros tevékenységüket.

Ez a tevékenység lehet adatok törlése, felülírása, teljes adatmegsemmisítés, vagy akár fontos programok, menüpontok eltüntetése.

tabletták mindenféle férgek emberek véleménye a férgek típusa és kezelése

Léteznek olyan vírusok is, melyek képesek bizonyos hardvereszközök tönkretételére is. A vírusoknak három nagy fajtáját különböztetjük meg: A Állomány, vagy programvírus.

Számítógépes kártevők

Ez a fereg szamitogep állományokhoz kapcsolódik, ami leggyakrabban egy program. Ezzel az állománnyal együtt terjed egyik gépről a másikra. Amikor a program elindul, akkor aktiválódik a vírus is.

fereg szamitogep a szervek eltűntek a szalagféregből

Ha ezután további programokat indítunk el, akkor a vírus azokat is megfertőzi. Működése többnyire adott operációs rendszerhez, és bizonyos állománytípushoz pl. Fereg szamitogep Bootvírus Nevét onnan kapta, hogy a háttértárolók meghatározott részére, az úgynevezett boot betöltő szektorba írja be magát.

Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás

Ezt a boot szektort minden számítógép indításakor megvizsgálja a BIOSés ha itt programot talál, akkor fergek mozgasa azt. Tehát ha egy vírus itt helyezkedik el, akkor minden indításnál automatikusan az is aktiválódik. Ennek a vírusnak a hatékonyságát nagyban megnövelte, hogy még a vírusirtó programok betöltődése előtt aktiválódik. C Makróvírus Sok felhasználói program rendelkezik azzal a képességgel, hogy tudását apró programokkal, úgynevezett makrókkal bővítsék.

fereg szamitogep giliszta elleni gyógyszer

A makróvírus olyan program, ami ezekben a nagyobb programokon belül életképesek. Általában dokumentumokhoz csatolják magukat, és azokkal együtt terjednek. Ha megnyitjuk a dokumentumot, akkor elindul a vírus is.

 • Vírusok - Mi a féreg?
 • Számítógépes féreg - Wiki - Fogalomtár - HTE site
 • A paraziták kezelésének feltételei
 • Segíthet az enterobiasisban a gyermekek számára
 • Tech: Számítógépes "féreg": Magyarországon is megjelent a fertőzés | amalaki.hu
 • Index - Tudomány - Az első netes kártevő az internet 10 százalékát megbénította
 • Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők Justin Viktor február
 • Szoptató anya helminthiasis kezelése

Vírusokból az utóbbi időkben egyre kevesebb van, mivel már kevésbé hatékonyak az újabb, modernebb károkozókhoz képest. Férgek A vírusokhoz hasonló programok.

Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők

Ezek is képesek reprodukálni magukat, de a vírusokkal ellentétben nem szükséges fereg szamitogep a terjedésükhöz. Önmagukban, a számítógépes hálózatokat felhasználva terjednek. Manapság a legveszélyesebb programok ebből a típusból kerülnek ki, elsősorban a gyors terjedésük miatt. Mire egy-egy újabb féreg jelenlétét észrevennék, és az ellenszert elkészítenék az erre szakosodott cégek, addig a féreg az internetet használva akár több százezer gépet is képes megfertőzni.

Sokféle kárt képes okozni, de már önmagában a terjedéssel is sávszélességet foglal, vagyis az internet egyéb, hasznos forgalmát hátráltatja. Trójai programok Olyan programok, amelyek önmagukban nem okoznak kárt, sőt sokszor hasznos programnak álcázzák magukat de képesek a háttérben segíteni egyéb ártó szándékú programok bejutását, és működését a számítógépen.

Hozzászólások

Mivel gyakran hasznos programnak mutatják magukat, ezért leggyakrabban a felhasználó tölti azt le számítógépére. Emellett terjedhetnek e-mailben, vagy adathordozókon is. Kémprogramok Angolul spyware a nevük. Feladatuk a gépen tárolt bizalmas adatok jelszavak, kódok, bankkártya- és személyes adatok megszerzése, és továbbítása.

 • Számítógépes féreg – Wikipédia
 • Hasi fájdalom, helminthiasis
 • Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők - PC World
 • A számítógépvírus egy olyan kisméretű szoftverprogram, ami számítógépről számítógépre terjed, és zavarja a számítógépek működését.

Sok kémprogram azt figyeli, hogy a felhasználó milyen tartalmú weboldalakat néz az interneten, és az így megszerzett információ alapján célzott reklámokat, hirdetéseket küld a felhasználó gépére.

Egyéb károkozók A Hoax, magyarul lánclevél Ez nem program. A lánclevél egy hasznot nem hozó, sőt sokszor bosszantó e-mail fajta.

Fogalomtár header

Ez az a levél, ami arra kéri olvasóját, hogy minél fereg szamitogep példányban küldje tovább. Ennek érdekében általában az érzelmekre próbál hatni, Ha továbbküldöd a levelet legalább ismerősödnek, meggyógyulnak az afrikai beteg gyerekek vagy áltudományos adatokra új vírus jelent meg, amit csak a levél továbbküldésével lehet kiirtani hivatkozik.

Bár káros tevékenysége nincs, az elolvasásával és továbbküldésével töltött időt más, fontosabb tevékenységtől vesszük el. Legtöbbször teljesen felesleges, a fogadó által nem kért, mégis nagy számban elküldött reklám a spam.

Mivel a spameket milliós nagyságrendben küldik, ezért jelentősen terheli az internetet, foglalja a fontos információk elől a sávszélességet. A spamnek külön lapja van a Wikipédián. Érdemes elolvasni.

Elromlott a PC-d? Mi segítünk kipofozni!! :D #33

C Adathalászat phishing Adathalászatnál egy jól ismert weboldalt pl. Ehhez egy e-mailt küldenek körbe, melyben arra kérik az olvasót, hogy nézze meg az átalakított weboldalt. Védekezés a kártevők ellen Mivel a kártevők elleni fereg szamitogep összetett feladat, ezért nem külön-külön tárgyaljuk az fereg szamitogep típusok elleni védelmet, hanem egyben soroljuk fel a védekezés lehetőségeit.

De először érdemes azt megbeszélni, hogy honnan vehető észre a különböző fereg szamitogep jelenléte.

fereg szamitogep milyen tabletták szükségesek a férgek számára

Sajnos konkrét, minden esetben működő jele nincs a kártevőknek, de több jelenség van ami miatt kártevőkre gyanakodhatunk. Ezek lehetnek pl. Egy funkció nem úgy működik, ahogy megszoktuk, vagy megváltoznak a program beállításai.

Számítógép vírus és kémprogram keresés, eltávolítás - amalaki.hu

Vírusirtók használata A vírusok elleni védekezés egyik legfontosabb része. A vírusirtó program képes felismerni, és a legtöbb esetben eltávolítani a fertőzött gépről a vírust.

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz!

Figyelni kell arra, fereg szamitogep a programot naponta!!! Az utóbbi időben megjelentek az ál-vírusirtó programok is, ezért csak megbízható helyről beszerzett, fereg szamitogep ismert vírusirtót használjunk! Kém és trójai program irtók Hasonlóak a vírusirtókhoz, csak ezek trójai és spyware programokat keresnek és irtanak a gépünkön.

Tűzfalak A tűzfal feladata megvédeni a mögötte lévő gépeket a kívülről pl.

Kezdőlap » Mi a féreg? Mi a féreg? A féreg, akárcsak a vírus, úgy készül, hogy számítógépről számítógépre másolja magát, de ezt automatikusan is képes megtenni, átvéve az irányítást a számítógép olyan szolgáltatásai felett, amelyek fájlokat vagy adatokat küldenek más számítógépekre. Ha féreg kerül a számítógépére, utána magától is képes továbbterjedni.

A tűzfal lehet hardveres, például routerbe épített, vagy szoftveres. Egyéb, de fontos tevékenységek A Adatmentés, arhiválás. Minden esetben csináljunk dokumentumainkról biztonsági másolatot.

Betűméret:

B Ismeretlen feladótól érkező levél megnyitás nélküli törlése, de legalább a fereg szamitogep állományok figyelmes kezelése. C Fereg szamitogep operációs rendszer és a fontosabb programok rendszeres frissítése. Sokszor programhibát kihasználva terjednek a kártervők.

Ezeket a hibákat a programok újabb verzióiban többnyire kijavítják, így kisebb az esély a károkozásra. D Csak jogtiszta programok használata. Gyakran a kémprogramokat, és a trójai programokat ingyen elérhető, de normál esetben fizetős programokba rejtve juttatják el a gépekre.